• معماری خوانی

    "معماری خوانی" نام طرحی است جهت اشتراک گذاری عناوین کتاب های مفید و همچنین ترغیب معماران و دانشجویان به مطالعه بیشتر. از همین رو با توجه به نزدیک شدن برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب فرصت را غنیمت شمرده و به بهانه روز معمار فراخوان معماری خوانی را منتشر نمودیم. در این فراخوان ما از معماران دعوت کردیم تا "سه عنوان از تاثیر گذارترین کتاب هایی که تا کنون مطالعه کرده اند، و به سایر معماران توصیه می کنند" را به ما معرفی کنند. این سه عنوان می توانند، از میان کتاب های معماری (و یا به نحوی مرتبط با معماری)، فارسی و یا به زبان دیگری باشند.
  • تعداد معماران شرکت کرده

    ما تعدادی از معماران را برای شرکت در فراخوان معماری خوانی دعوت کردیم. از این بین تا کنون 30 نفر پاسخ خود را برای ما ارسال نموده اند. سعی داریم تعداد بیشتری از معماران را به این طرح دعوت کنیم تا در نهایت لیست کامل تری داشته باشیم و به نتیجه جامع تری دست پیدا کنیم. شما هم می توانید معماران مورد علاقه خود را به "معماری خوانی" دعوت کنید. کافی است فراخوان طرح را از این لینک (کلیک کنید) دریافت نموده و برای معمار مورد نظر خود ارسال نمایید. (همچنین می توانید از ما بخواهید تا از معمار مد نظرتان دعوت کنیم)
  • تعداد کتاب هاب پیشنهاد شده

    از بین پاسخ های ارسال شده تا کنون 88 عنوان کتاب مطرح شده است که در این بین 7 عنوان مشترک وجود دارد. ما سعی می کنیم "معماری خوانی" طرحی ادامه دار و فرایندی طولانی باشد از همین رو گزارشی از کتاب های مطرح شده را به صورت خلاصه در یک صفحه آماده کرده ایم. این گزارش به صورت مداوم پس از پیوستن فرد جدیدی به فراخوان، به روز رسانی خواهد شد. بنابراین بهتر است برای دریافت آخرین گزارش هر چند روز یک بار به سایت مهراز سری بزنید. برای دانلود گزارش کتاب های مطرح شده اینجا را کلیک کنید.
  • دعوت از شما

    ما بسیار علاقه مندیم تا طرح معماری خوانی در بین خوانندگان مهراز و علاقه مندان به مطالعه کتاب دست به دست گشته و در اشتراک گذاری کتاب های دوست داشتنی به هم کمک کنیم. از همین رو شما هم می توانید سه عنوان کتاب منتخب خود را با ذکر مشخصات خودتان برای ما از طریق ایمیل و یا تلگرام ارسال کنید تا در وب سایت، تلگرام و سایر شبکه های اجتماعی مهراز منتشر کنیم. "معماری خوانی" را علاوه بر وب سایت و فیس بوک مهراز می توانید در کانال تلگرام مهراز به آدرس telegram.me/mehrazmagazine با هشتگ #معماریخوانی دنبال کنید. برای حمایت از ما هشتگ #معماریخوانی را دست به دست کنید.
  • معماری خوانی ادامه دارد

    روز معمار سال 1395 تولد "معماری خوانی" است. امیدواریم با کمک و همراهی شما بتوانیم معماری خوانی را در یک فرایند بلند مدت و ادامه دار زنده نگه داریم و روز به روز به غنای آن بیافزاییم. ما را از نظرات و پیشنهادات سازنده خود محروم نسازید. فصلنامه آنلاین تخصصی معماری مهراز
شیوا آراسته

شیوا آراسته

بهزاد اتابکی

بهزاد اتابکی

علیرضا عظیمی

علیرضا عظیمی

مهرداد بهمنی

مهرداد بهمنی

آرش بصیرت

آرش بصیرت

سیروس باور

سیروس باور

محمد رضا دهقانی

محمد رضا دهقانی

دردانه دُرّه

دردانه دُرّه

علی اعطا

علی اعطا

مهدی فخیمی

مهدی فخیمی

هادی فردانش

هادی فردانش

کاوه فولادی نسب

کاوه فولادی نسب

پرشیا قره گوزلو

پرشیا قره گوزلو

سحر قارونی

سحر قارونی

محمدرضا حائری

محمدرضا حائری

فریار جواهریان

فریار جواهریان

امید کاموری

امید کاموری

نیما کیوانی

نیما کیوانی

کیوان خسروانی

کیوان خسروانی

رهام مقصودلو

رهام مقصودلو

حبیبه مجدآبادی

حبیبه مجدآبادی

کاوه منصوری

کاوه منصوری

بهروز مرباغی

بهروز مرباغی

احسان مسعود

احسان مسعود

منوچهر سید مرتضوی

منوچهر سید مرتضوی

محمد یاسر موسی پور

محمد یاسر موسی پور

سهیل قندیلی

سهیل قندیلی

ایمان رئیسی

ایمان رئیسی

الهام رضوی

الهام رضوی

پویان روحی

پویان روحی

مینا سعادت فرد

مینا سعادت فرد

سحر سلخی

سحر سلخی

علی اکبر صارمی

علی اکبر صارمی

بیژن شافعی

بیژن شافعی

آزاده شاهچراغی

آزاده شاهچراغی

علیرضا تغابنی

علیرضا تغابنی

آرش تهرانی

آرش تهرانی

محسن اکبرزاده

 

بخوانیم:

1- معماری اندیشی/ پیتر زومتور/ علیرضا شلویری/ حرفه هنرمند

از سالها پیش که متن انگلیسی را مرور کردم هوس ترجمه این کتاب با من ماند. صرفاً به خاطر لحن شخصی ای که زومتور با شناسه و زمان به افعال بخشیده بود اما سواد و جنمش در من نبود. کنار میز با او می نشستی، قهوه و سیگار روی میز بود و اون قلمش را آرام آرام برای ترسیم کردن آماده می کرد و درباره یک کلمه در قامت یک شعر با تو سخن می گفت. وقتی سید محمود حسینی زاد توی ماشین به من گفت علیرضا شلویری را می شناسم یا نه که در آلمان دکتری معماری می خواند و کتابی با این نشانی ها ترجمه کرده چندان خوش بین نبودم که متن به قوام رسیده باشد. از نظر من شاملو باید چنین متنی را ترجمه می کرد یا حتی بیژن الهی. ولی کتاب را که دست گرفتم خوشحال شدم که نامم جزء مترجمین بسیار این کتاب در بازار نشر ایران نیست. قرار ما در دفتر این بود که صبح قبل از شروع به کار، یکی از بخش ها که معمولاً 2-3 صفحه نیز بیشتر نیستند با صدای بلند برای همه خوانده شود. ولی همیشه این این خواندن به 3 یا 4 بخش تسری پیدا می کرد. این کتاب را داشته باشید، مثل کتابچه دعا، انجیلی کوچک که در بزنگاه هایی می تواند نجات بخش باشد.

 

2- کتاب آذر/ علی خدایی/ چشمه

این کتاب داستان، داستان ندارد. تنها یک شخصیت دارد به نام اصفهان که جزء شخصیت های داستان نیست. همه شخصیت های داستان آدم هایی شیشه ای هستند که مکان به آنها روح داده است. رنگ داده است. رنگ ها اصفهان در شب هایش با چراغ ها و در روزهایش با فاصله ها به تن و حرف آدم ها نم می کشد. راوی میان سال است. آذر را دارد و پسرهایش. در شهر راه می رود نفس می کشد و تماشا می کند پل ها، میدان، چهارباغ ِ عصر و باران های معجزه گر را. کتاب را در یک نفس بدون فاصله مثل من بخوانید. مکاشفه ای است که از کالبد فراتر می رود و اصفهان را از تنش عریان می کند. مثل عریانی قدم به قدم راوی وقتی با باز کردن دکمه های پیراهن شروع شد و پاهای لخت روی برف و بعد بی هیچ، روی برف رها شدن و تماشای آسمان شهر. کتاب آذر برجسته ترین نوول فارسی است که یک شهر با معماری خانه هایش و کافه ها و  پیاده رو ها، تنها قصه هزار و یک شبی یک داستان است.

 

اما نخوانیم:

گفتگو با معمار جوان/ نسرین فقیه/ دفتر پژوهش های فرهنگی

این کتاب بدترین کتاب معماری است که از سال 89 تا به امروز خوانده ام. چون پیش ترش را یادم نیست. تقریباً تا نیمه های کتاب خانم فقیه و مهران قارلقی که مصاحبه کننده است و باید نام او بر جلد بنشیند و نه نسرین فقیه، درباره این صحبت می کنند که بهتر است درباره چه چیزی صحبت کنند. وقتی به نتیجه نمی رسند چند پیشنهاد مطرح می شود که کتاب به بررسی این پیشنهادها برای صحبت می پردازد و بعد تمام می شود! همین و دیگر هیچ! در این بین شما چیزی جز تعارف و خودنمایی نمی بینید. هیچ دانش و اطلاعاتی درباره هیچ چیزی دریافت نمی کنید. فرآیندی درباره خلق یک اثر بر شما آشکار نمی شود. حتی عطف به عنوان کتاب، تمایزی بین دیدگاه دو نسلی که البته دو نسل دیگر هم بین شان جا می شود نمی بینید. هربار یکی چیزی تعریف می کند و دیگری با تایید آن شروع به سخن می کند و چیز دیگری تعریف می کند که نسبتی با اولی ندارد. حتی اگر کتابی با عنوان 999 پلان مسکونی آماده بخرید، عملی روشنفکرانه تر از مطالعه این کتاب انجام داده اید. هر چند مطالعه اش مزیت های بزرگی دارد. می آموزید که شهوت قلم نداشته باشید و برای چاپ کتاب هول نزنید چه در عنفوان جوانی چه در پیرانه سری. می آموزید که اتیکت های انتلکتوئل مآبی به هیچ وجه تضمین کننده کیفیت نیستند. می آموزید که نشری محترم، می تواند مبتنی بر روابط دوستانه مزخرف تحویل بدهد و خاطرات قبلی را که البته آن ها نیز چندان آثار موثری نبوده اند را از ذهن بزداید و البته به عنوان یک معمار این مهارت در شما تقویت و تثبیت می شود که بتوانید درباره هیچ چیز، ساعت ها و ساعت ها حرف ببافید.

{jcomments on}