• معماری خوانی

    "معماری خوانی" نام طرحی است جهت اشتراک گذاری عناوین کتاب های مفید و همچنین ترغیب معماران و دانشجویان به مطالعه بیشتر. از همین رو با توجه به نزدیک شدن برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب فرصت را غنیمت شمرده و به بهانه روز معمار فراخوان معماری خوانی را منتشر نمودیم. در این فراخوان ما از معماران دعوت کردیم تا "سه عنوان از تاثیر گذارترین کتاب هایی که تا کنون مطالعه کرده اند، و به سایر معماران توصیه می کنند" را به ما معرفی کنند. این سه عنوان می توانند، از میان کتاب های معماری (و یا به نحوی مرتبط با معماری)، فارسی و یا به زبان دیگری باشند.
  • تعداد معماران شرکت کرده

    ما تعدادی از معماران را برای شرکت در فراخوان معماری خوانی دعوت کردیم. از این بین تا کنون 30 نفر پاسخ خود را برای ما ارسال نموده اند. سعی داریم تعداد بیشتری از معماران را به این طرح دعوت کنیم تا در نهایت لیست کامل تری داشته باشیم و به نتیجه جامع تری دست پیدا کنیم. شما هم می توانید معماران مورد علاقه خود را به "معماری خوانی" دعوت کنید. کافی است فراخوان طرح را از این لینک (کلیک کنید) دریافت نموده و برای معمار مورد نظر خود ارسال نمایید. (همچنین می توانید از ما بخواهید تا از معمار مد نظرتان دعوت کنیم)
  • تعداد کتاب هاب پیشنهاد شده

    از بین پاسخ های ارسال شده تا کنون 88 عنوان کتاب مطرح شده است که در این بین 7 عنوان مشترک وجود دارد. ما سعی می کنیم "معماری خوانی" طرحی ادامه دار و فرایندی طولانی باشد از همین رو گزارشی از کتاب های مطرح شده را به صورت خلاصه در یک صفحه آماده کرده ایم. این گزارش به صورت مداوم پس از پیوستن فرد جدیدی به فراخوان، به روز رسانی خواهد شد. بنابراین بهتر است برای دریافت آخرین گزارش هر چند روز یک بار به سایت مهراز سری بزنید. برای دانلود گزارش کتاب های مطرح شده اینجا را کلیک کنید.
  • دعوت از شما

    ما بسیار علاقه مندیم تا طرح معماری خوانی در بین خوانندگان مهراز و علاقه مندان به مطالعه کتاب دست به دست گشته و در اشتراک گذاری کتاب های دوست داشتنی به هم کمک کنیم. از همین رو شما هم می توانید سه عنوان کتاب منتخب خود را با ذکر مشخصات خودتان برای ما از طریق ایمیل و یا تلگرام ارسال کنید تا در وب سایت، تلگرام و سایر شبکه های اجتماعی مهراز منتشر کنیم. "معماری خوانی" را علاوه بر وب سایت و فیس بوک مهراز می توانید در کانال تلگرام مهراز به آدرس telegram.me/mehrazmagazine با هشتگ #معماریخوانی دنبال کنید. برای حمایت از ما هشتگ #معماریخوانی را دست به دست کنید.
  • معماری خوانی ادامه دارد

    روز معمار سال 1395 تولد "معماری خوانی" است. امیدواریم با کمک و همراهی شما بتوانیم معماری خوانی را در یک فرایند بلند مدت و ادامه دار زنده نگه داریم و روز به روز به غنای آن بیافزاییم. ما را از نظرات و پیشنهادات سازنده خود محروم نسازید. فصلنامه آنلاین تخصصی معماری مهراز
شیوا آراسته

شیوا آراسته

بهزاد اتابکی

بهزاد اتابکی

علیرضا عظیمی

علیرضا عظیمی

مهرداد بهمنی

مهرداد بهمنی

آرش بصیرت

آرش بصیرت

سیروس باور

سیروس باور

محمد رضا دهقانی

محمد رضا دهقانی

دردانه دُرّه

دردانه دُرّه

علی اعطا

علی اعطا

مهدی فخیمی

مهدی فخیمی

هادی فردانش

هادی فردانش

کاوه فولادی نسب

کاوه فولادی نسب

پرشیا قره گوزلو

پرشیا قره گوزلو

سحر قارونی

سحر قارونی

محمدرضا حائری

محمدرضا حائری

فریار جواهریان

فریار جواهریان

امید کاموری

امید کاموری

نیما کیوانی

نیما کیوانی

کیوان خسروانی

کیوان خسروانی

رهام مقصودلو

رهام مقصودلو

حبیبه مجدآبادی

حبیبه مجدآبادی

کاوه منصوری

کاوه منصوری

بهروز مرباغی

بهروز مرباغی

احسان مسعود

احسان مسعود

منوچهر سید مرتضوی

منوچهر سید مرتضوی

محمد یاسر موسی پور

محمد یاسر موسی پور

سهیل قندیلی

سهیل قندیلی

ایمان رئیسی

ایمان رئیسی

الهام رضوی

الهام رضوی

پویان روحی

پویان روحی

مینا سعادت فرد

مینا سعادت فرد

سحر سلخی

سحر سلخی

علی اکبر صارمی

علی اکبر صارمی

بیژن شافعی

بیژن شافعی

آزاده شاهچراغی

آزاده شاهچراغی

علیرضا تغابنی

علیرضا تغابنی

آرش تهرانی

آرش تهرانی

آرش بصیرت

 

1- The Possibility Of An Absolute Architecture- Pier Vittorio Aurelli-The MIT Press

نویسنده تلاش می کند به واسطه یک خوانش تاریخی عمیق و بسیط درونْ دیسیپلینار یاداوری کند معماری می تواند تحت شمول یک گفت و گوی انتقادی و ژنولوژیک با خودش به مثابه الترناتیوی برای شهری شدن بی حد و حساب ایستاده بر شانه های سرمایه داری ظاهر شود، نویسنده با تاکید بر معماریِ "تام و تمام" به دنبال بزرگنمایی معماری هایی ست که از کدگذاری شهر فراتر می روند و شهر را پروگرم می کنند، کتاب بیانیه ی متینی ایست در دفاع از معماری رادیکال.

 2- ظهور ژاپن مدرن ـ ویلیام جی. بیزلی ـ شهریار خواجیان ـ نشر ققنوس

کتاب که بر تاریخ 150 سال اخیر ژاپن متمرکز است، نشان می دهد چگونه یک ملت علی رغم تمامی پستی و بلندی های سیاسی و اقتصادی و اجتماعی و حتی فرهنگی در بعد تمدنی اش به دنبال تحقق یک "پروژه فکری" است، پروژه ای که می توان ان را تحت شمول "مواجه انتقادیْ تعاملی و مبتنی بر یک هویتِ باز با مدرنیته" صورت بندی نمود، پروژه ای که تبلور کالبدی ان در معماری پس از جنگ جهانی دوم ژاپن به وضوح عینیت یافته است و از کنزو تانگه تا آراتا ایسوزاکی، از کیشو کوروکاوا تا تادو اندو، از کازویو سجیما تا سو فوجیموتو و از کومیکو این یی تا یونیا ایشیگامی تداوم داشته است.  

3- در جست و جوی زبان کامل ـ اومبرتو اکو ـ پیروز ایزدی ـ فرهنگ جاوید  

کتاب به واسطه تاریخنگاری فشرده و در عین حال متناسب سیر تحولاتی که در اروپا بر زبان رفته است، هم به "باز" بودن زبان، هم به "گمْ گشتگی" در زبان و هم به امکان "خُلط" زبانی مشروعیت می دهد و عملا یاداور می شود تمرکز بر یافت زبان "پالوده" نوعی از توتالیتاریسم معرفتی است و به انزوای گفتمانی و معناشناختی و حذف "دیگری" از زبان می انجامد. 

کتاب در ژرفْ ساختش به ما ایرانی ها یاداوری می کند تلاش زبانی برای بزرگنمایی افراطی ملی گرایی یا قوم گرایی و القای نوعی از همْ سانی و یکهْ سانی و یکْ چتری زبانی در معماری می تواند به نوعی از "نژادپرستی کالبدی" ترجمه شود، درست همانگونه که اولین قربانیان اتاق های گاز اردوگاه های مرگ نازی ها، ایتالیایی ها بودند، چرا که یادگیری زبان المانی برای ان ها بی نهایت سخت تر از دیگر اقوام اروپایی بود. 

آرش بصیرت