• معماری خوانی

    "معماری خوانی" نام طرحی است جهت اشتراک گذاری عناوین کتاب های مفید و همچنین ترغیب معماران و دانشجویان به مطالعه بیشتر. از همین رو با توجه به نزدیک شدن برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب فرصت را غنیمت شمرده و به بهانه روز معمار فراخوان معماری خوانی را منتشر نمودیم. در این فراخوان ما از معماران دعوت کردیم تا "سه عنوان از تاثیر گذارترین کتاب هایی که تا کنون مطالعه کرده اند، و به سایر معماران توصیه می کنند" را به ما معرفی کنند. این سه عنوان می توانند، از میان کتاب های معماری (و یا به نحوی مرتبط با معماری)، فارسی و یا به زبان دیگری باشند.
  • تعداد معماران شرکت کرده

    ما تعدادی از معماران را برای شرکت در فراخوان معماری خوانی دعوت کردیم. از این بین تا کنون 30 نفر پاسخ خود را برای ما ارسال نموده اند. سعی داریم تعداد بیشتری از معماران را به این طرح دعوت کنیم تا در نهایت لیست کامل تری داشته باشیم و به نتیجه جامع تری دست پیدا کنیم. شما هم می توانید معماران مورد علاقه خود را به "معماری خوانی" دعوت کنید. کافی است فراخوان طرح را از این لینک (کلیک کنید) دریافت نموده و برای معمار مورد نظر خود ارسال نمایید. (همچنین می توانید از ما بخواهید تا از معمار مد نظرتان دعوت کنیم)
  • تعداد کتاب هاب پیشنهاد شده

    از بین پاسخ های ارسال شده تا کنون 88 عنوان کتاب مطرح شده است که در این بین 7 عنوان مشترک وجود دارد. ما سعی می کنیم "معماری خوانی" طرحی ادامه دار و فرایندی طولانی باشد از همین رو گزارشی از کتاب های مطرح شده را به صورت خلاصه در یک صفحه آماده کرده ایم. این گزارش به صورت مداوم پس از پیوستن فرد جدیدی به فراخوان، به روز رسانی خواهد شد. بنابراین بهتر است برای دریافت آخرین گزارش هر چند روز یک بار به سایت مهراز سری بزنید. برای دانلود گزارش کتاب های مطرح شده اینجا را کلیک کنید.
  • دعوت از شما

    ما بسیار علاقه مندیم تا طرح معماری خوانی در بین خوانندگان مهراز و علاقه مندان به مطالعه کتاب دست به دست گشته و در اشتراک گذاری کتاب های دوست داشتنی به هم کمک کنیم. از همین رو شما هم می توانید سه عنوان کتاب منتخب خود را با ذکر مشخصات خودتان برای ما از طریق ایمیل و یا تلگرام ارسال کنید تا در وب سایت، تلگرام و سایر شبکه های اجتماعی مهراز منتشر کنیم. "معماری خوانی" را علاوه بر وب سایت و فیس بوک مهراز می توانید در کانال تلگرام مهراز به آدرس telegram.me/mehrazmagazine با هشتگ #معماریخوانی دنبال کنید. برای حمایت از ما هشتگ #معماریخوانی را دست به دست کنید.
  • معماری خوانی ادامه دارد

    روز معمار سال 1395 تولد "معماری خوانی" است. امیدواریم با کمک و همراهی شما بتوانیم معماری خوانی را در یک فرایند بلند مدت و ادامه دار زنده نگه داریم و روز به روز به غنای آن بیافزاییم. ما را از نظرات و پیشنهادات سازنده خود محروم نسازید. فصلنامه آنلاین تخصصی معماری مهراز
شیوا آراسته

شیوا آراسته

بهزاد اتابکی

بهزاد اتابکی

علیرضا عظیمی

علیرضا عظیمی

مهرداد بهمنی

مهرداد بهمنی

آرش بصیرت

آرش بصیرت

سیروس باور

سیروس باور

محمد رضا دهقانی

محمد رضا دهقانی

دردانه دُرّه

دردانه دُرّه

علی اعطا

علی اعطا

مهدی فخیمی

مهدی فخیمی

هادی فردانش

هادی فردانش

کاوه فولادی نسب

کاوه فولادی نسب

پرشیا قره گوزلو

پرشیا قره گوزلو

سحر قارونی

سحر قارونی

محمدرضا حائری

محمدرضا حائری

فریار جواهریان

فریار جواهریان

امید کاموری

امید کاموری

نیما کیوانی

نیما کیوانی

کیوان خسروانی

کیوان خسروانی

رهام مقصودلو

رهام مقصودلو

حبیبه مجدآبادی

حبیبه مجدآبادی

کاوه منصوری

کاوه منصوری

بهروز مرباغی

بهروز مرباغی

احسان مسعود

احسان مسعود

منوچهر سید مرتضوی

منوچهر سید مرتضوی

محمد یاسر موسی پور

محمد یاسر موسی پور

سهیل قندیلی

سهیل قندیلی

ایمان رئیسی

ایمان رئیسی

الهام رضوی

الهام رضوی

پویان روحی

پویان روحی

مینا سعادت فرد

مینا سعادت فرد

سحر سلخی

سحر سلخی

علی اکبر صارمی

علی اکبر صارمی

بیژن شافعی

بیژن شافعی

آزاده شاهچراغی

آزاده شاهچراغی

علیرضا تغابنی

علیرضا تغابنی

آرش تهرانی

آرش تهرانی

علی اعطا

 

1- تاریخ معماری مدرن؛ لئوناردو بنه ولو؛ مترجم علی محمد سادات افسری – مرکز نشر دانشگاهی

تاریخ معماری مدرن، فهم ما را از تحولات شهر و معماری غربی، سامان می دهد و با ترسیم چشم اندازی وسیع از رویدادها و فرایندها، ما را با سیر تحولات تاریخ غربی شهر و معماری، همراه می کند. مطالعه ی این کتاب را – علیرغم حجم بالای آن – به اهالی طراحی و تئوری توصیه نمی کنم؛ ضروری می دانم. طراحان؛ تا نسبت امروز خود را با دیروز و امروز غرب بهتر بشناسند. و اهالی وادی تئوری؛ تا چشم انداز وسیع تاریخ شهر و معماری مدرن را در قالب گفتاری منسجم تماشا کنند.

2- درآمدی به منطق جدید؛ ضیا موحد – انتشارات علمی فرهنگی

چند سال پیش، در دوره ی آموزشی موسسه ی پنجره ی حکمت، با کتاب درآمدی به منطق جدید دکتر موحد به عنوان کتاب درسی آن دوره آشنا شدم. منطق جدید را منطق ریاضی هم نام گذاشته اند. این کتاب، با مهارت هایی که در فهم منطقی مسایل، تجزیه و تحلیل منطقی و طریقه ی استنتاج به دست می دهد، می تواند در روشن اندیشی و تجزیه و تحلیل صحیح مسایل بسیار یاریمان کند. گمان می کنم فردی که در عرصه ی معماری، به امر نظری می پردازد، ضروری است آشنایی حداقلی با علم منطق داشته باشد تا بتواند مباحثات و استدلال ها را درست تجزیه و تحلیل کند.

 3- La Critique en temps et lieux, Paris : Ed. du Patrimoine, 2009, (les Cahiers de la recherche architecturale et urbaine)

وزارت فرهنگ فرانسه، مجموعه دفترهایی منتشر کرده با عنوان دفترهای تحقیق معماری و شهری که شماره ی 24/25 آن به نقد در معماری اختصاص دارد؛ زیر نظر دو منتقد صاحب نام هلن ژانیر و کنت فرامتون، تهیه شده است و تصویر از نقد معماری در غرب از سالهای بعد از 1945 به دست می دهد. این دفتر، مجموعه مقالاتی است در دو بخش که بخش اول، تصویری از جریان نقد معماری در نشریات عمومی و تخصصی غربی به دست می دهد و دیگری، مقالاتی است در نسبت تئوری و نقد. این دفتر را من یکی دو سال بعد از انتشار، از یک کتاب فروشی در place des Vosges، قدیمی ترین میدان طراحی شده ی پاریس تهیه کردم و گاه گاه که فرصتی پدید می آمد، مقالاتی از آن را مطالعه کردم و هربار به ادبیات غنی نقد معماری در غرب غبطه خوردم. علیرغم تلاش های گاه گاه در ترجمه ی مقالاتی از این مجموعه، به واسطه ی نبود فرصت و تمرکز کافی، توفیقی حاصل نشد. امیدوارم روزی کسی این ترجمه را بر عهده بگیرد و این دفتر ارزشمند را در اختیار پژوهشگران ایرانی قرار دهد.