• معماری خوانی

    "معماری خوانی" نام طرحی است جهت اشتراک گذاری عناوین کتاب های مفید و همچنین ترغیب معماران و دانشجویان به مطالعه بیشتر. از همین رو با توجه به نزدیک شدن برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب فرصت را غنیمت شمرده و به بهانه روز معمار فراخوان معماری خوانی را منتشر نمودیم. در این فراخوان ما از معماران دعوت کردیم تا "سه عنوان از تاثیر گذارترین کتاب هایی که تا کنون مطالعه کرده اند، و به سایر معماران توصیه می کنند" را به ما معرفی کنند. این سه عنوان می توانند، از میان کتاب های معماری (و یا به نحوی مرتبط با معماری)، فارسی و یا به زبان دیگری باشند.
  • تعداد معماران شرکت کرده

    ما تعدادی از معماران را برای شرکت در فراخوان معماری خوانی دعوت کردیم. از این بین تا کنون 30 نفر پاسخ خود را برای ما ارسال نموده اند. سعی داریم تعداد بیشتری از معماران را به این طرح دعوت کنیم تا در نهایت لیست کامل تری داشته باشیم و به نتیجه جامع تری دست پیدا کنیم. شما هم می توانید معماران مورد علاقه خود را به "معماری خوانی" دعوت کنید. کافی است فراخوان طرح را از این لینک (کلیک کنید) دریافت نموده و برای معمار مورد نظر خود ارسال نمایید. (همچنین می توانید از ما بخواهید تا از معمار مد نظرتان دعوت کنیم)
  • تعداد کتاب هاب پیشنهاد شده

    از بین پاسخ های ارسال شده تا کنون 88 عنوان کتاب مطرح شده است که در این بین 7 عنوان مشترک وجود دارد. ما سعی می کنیم "معماری خوانی" طرحی ادامه دار و فرایندی طولانی باشد از همین رو گزارشی از کتاب های مطرح شده را به صورت خلاصه در یک صفحه آماده کرده ایم. این گزارش به صورت مداوم پس از پیوستن فرد جدیدی به فراخوان، به روز رسانی خواهد شد. بنابراین بهتر است برای دریافت آخرین گزارش هر چند روز یک بار به سایت مهراز سری بزنید. برای دانلود گزارش کتاب های مطرح شده اینجا را کلیک کنید.
  • دعوت از شما

    ما بسیار علاقه مندیم تا طرح معماری خوانی در بین خوانندگان مهراز و علاقه مندان به مطالعه کتاب دست به دست گشته و در اشتراک گذاری کتاب های دوست داشتنی به هم کمک کنیم. از همین رو شما هم می توانید سه عنوان کتاب منتخب خود را با ذکر مشخصات خودتان برای ما از طریق ایمیل و یا تلگرام ارسال کنید تا در وب سایت، تلگرام و سایر شبکه های اجتماعی مهراز منتشر کنیم. "معماری خوانی" را علاوه بر وب سایت و فیس بوک مهراز می توانید در کانال تلگرام مهراز به آدرس telegram.me/mehrazmagazine با هشتگ #معماریخوانی دنبال کنید. برای حمایت از ما هشتگ #معماریخوانی را دست به دست کنید.
  • معماری خوانی ادامه دارد

    روز معمار سال 1395 تولد "معماری خوانی" است. امیدواریم با کمک و همراهی شما بتوانیم معماری خوانی را در یک فرایند بلند مدت و ادامه دار زنده نگه داریم و روز به روز به غنای آن بیافزاییم. ما را از نظرات و پیشنهادات سازنده خود محروم نسازید. فصلنامه آنلاین تخصصی معماری مهراز
شیوا آراسته

شیوا آراسته

بهزاد اتابکی

بهزاد اتابکی

علیرضا عظیمی

علیرضا عظیمی

مهرداد بهمنی

مهرداد بهمنی

آرش بصیرت

آرش بصیرت

سیروس باور

سیروس باور

محمد رضا دهقانی

محمد رضا دهقانی

دردانه دُرّه

دردانه دُرّه

علی اعطا

علی اعطا

مهدی فخیمی

مهدی فخیمی

هادی فردانش

هادی فردانش

کاوه فولادی نسب

کاوه فولادی نسب

پرشیا قره گوزلو

پرشیا قره گوزلو

سحر قارونی

سحر قارونی

محمدرضا حائری

محمدرضا حائری

فریار جواهریان

فریار جواهریان

امید کاموری

امید کاموری

نیما کیوانی

نیما کیوانی

کیوان خسروانی

کیوان خسروانی

رهام مقصودلو

رهام مقصودلو

حبیبه مجدآبادی

حبیبه مجدآبادی

کاوه منصوری

کاوه منصوری

بهروز مرباغی

بهروز مرباغی

احسان مسعود

احسان مسعود

منوچهر سید مرتضوی

منوچهر سید مرتضوی

محمد یاسر موسی پور

محمد یاسر موسی پور

سهیل قندیلی

سهیل قندیلی

ایمان رئیسی

ایمان رئیسی

الهام رضوی

الهام رضوی

پویان روحی

پویان روحی

مینا سعادت فرد

مینا سعادت فرد

سحر سلخی

سحر سلخی

علی اکبر صارمی

علی اکبر صارمی

بیژن شافعی

بیژن شافعی

آزاده شاهچراغی

آزاده شاهچراغی

علیرضا تغابنی

علیرضا تغابنی

آرش تهرانی

آرش تهرانی

بهروز مرباغی

 

معماری‌خوانی

به انتخاب و توصیه بهروز مرباغی

من، به‌دلایل مختلف، علاقمندم خوشبین باشم و از سطح کتاب‌خوانی هم‌وطنانم گلایه نکنم. در این کشور سالانه حدود 50 (پنجاه) هزار عنوان کتاب چاپ می‌شود، اگر یک دهم این کتاب‌ها اقبال عمومی را نصیب ببرند، ‌بازهم عالی است. کتابِ خوب مشتری دارد و به چاپ‌های متعدد می‌رسد. حتی کتاب‌های تخصصی معماری و شهرسازی هم، علی‌رغم شبکه محدودِ توزیع آن‌ها، اگر محتوای زنده و حرف تازه یا مفید داشته‌باشند، به‌راحتی به چاپ‌های دوم و سوم و چندم می‌رسند. بیایید به فهم و انتخاب مخابان‌مان احترام بگذاریم.

در یکی‌دو سال گذشته شانس داشتم و کتاب‌هایی را خوانده‌ام که برایم لذت‌بخش بوده‌اند. سه‌ عنوان از آخرین‌های موردنظرم را معرفی می‌کنم. کاش می‌گفتید، مثلا، ده اثر معرفی کنم. کتابِ خوب کم نیست خوشبختانه.

باغی میان دو خیابان

چهارهزار و یک روز از زندگی کامران دیبا- گفتگوی رضا دانشور با کامران دیبا؛ انتشارات بن‌گاه؛ چاپ اول؛ 1393؛ قیمت: 27 هزارتومان

«منظورم اینه که موزه (هنرهای معاصر) همون چشمه آبه که هرکس می‌تونه به قدر بضاعتش استفاده کنه و یک محل یادگرفتن و بعد هم لذت بردن است. حتی نوع طراحیش جوریه که همین‌طور که از پیاده‌رو رد می‌شی به سادگی می‌تونی واردش بشی، به همون سادگی که به سوپر مارکت و فروشگاه فلان وارد می‌شی. بعدشم توش احساسِ راحتی و خودمونی‌بودن داری، بعدم با اون کتابخونه و سینماتک و کافه‌تریا و اینا، هرکسی می‌تونه ازش استفاده‌ی خودشو ببره و توی اون تنوع آثاری که اون‌جا هست بالاخره چیزایی که برای چشمش مناسب باشه پیدا کنه، حتی بچه‌ها می‌تونن با مجسمه‌ها رابطه برقرار کنن». (ص113)

 معماری اندیشی

زومتور،‌ پیتر؛ ترجمه علی‌رضا شلویری،‌ انتشارات پرهام، چاپ اول، 1394، قیمت: 11 هزار تومان

«اگر در انتهای روز، کار زیبا نشده‌باشد، تعمدا واژه زیبا را بکار بردم، . . . اگر فرم مرا تکان ندهد، به نقطه آغاز برمی‌گردم و از اول شروع می‌کنم». (ص 87)

«. . . معماری به مثابه جزئی از محیط اطراف است. چیزی که مرا مجذوب خود می‌کند، ایده خلق ساختمان با مجموعه‌ای بزرگ از ساختمان‌ها و یا حتی ساختمانی کوچک است به نحوی که به بخشی از محیط اطرافش تبدیل شود». (ص 77)

 انسان‌شناسی شهری

فکوهی، ناصر؛ نشر نی، چاپ هشتم، تهران 1391

«آهن ماده‌ای بود مردمی؛ که با قابلیت انعطاف، تغییر شکل‌پذیری و خمیدن، با قابلیت ترکیب، تاثیرپذیری از محیط و در یک کلام، با ناکامل و معیوب‌بودنش، در برابر سنگ قرار می‌گرفت. سنگ ماده‌ای بود اشرافی، بدون انعطاف، سخت و خم ناشدنی، تاثیر ناپذیر از محیط؛ ماده‌ای کامل و بی‌عیب: دموکراسی مغشوش انسان‌ها در برابر استبداد بی‌غش خدایان.

آهن به انسان شباهت داشت؛ هم‌چون انسان در برابر طبیعت ضعیف و شکننده بود، و در همان‌حال، هم‌چون انسان سرسخت، و هرچند دردکشیده و آزاردیده از طبیعت، اما سرکش و مقاوم در برابر آن. آهن همانند انسان مدرن، زاده عصر صنعتی‌شدن بود. تولید انبوه آن تنها با پیشرفت‌های علمی اواخر قرن هجدهم و هم زمان با انقلاب فرانسه ممکن شد. انسان مدرن زاده‌می‌شد و آهن از انزوای تاریخی خود بیرون می‌آمد». (ص 268)