جایزه معماری پریتزکر 2017-RCR Arquitectes wins Pritzker

 

هیئت داوران بیان کردند:

ما در یک دنیایی جهانی زندگی میکنیم، جایی که همه ما به تاثیرات بین المللی، تجارت ، بحث و گفتگو و معاملات وابسته هستیم. اما بیشتر مردم از این نفوذ و تاثیرات بین المللی نگران هستند و اظهار دارند که ما   ارزش ها و آداب و رسوم و هنر بومی خود را از دست خواهیم داد. اما رافائل آراند [1]، کارمی پیجم [2]، رامون ویلاتلا [3] ،  بیان میکنند که امکان پذیر هست که ما هر دو ( حفظ ارزش های بومی و جهانی شدن) را  داشته باشیم.

آنها به ما کمک میکنند تا ببینیم،به زیباترین و شاعرانه ترین راه، که در جواب این سوال، این نیست که ما  فقط با این و یا با آن (ارزش های بومی یا جهانی شدن) میتوانیم ، حداقل در معماری، به داشتن هر دو اشتیاق داریم، ریشه های ما به محکمی در جای خود قرار دارد و دستان و آغوش خود را به سمت دنیا باز کردیم.
این جایزه بین المللی[4] در سال 1979 با الگوبرداری از جایزه نوبل و به افتخار و قدردانی از پروژه های معماران پایه گذاری شد.

جایزه سال گذشته (2016(،  به معماری از کشور شیلی به نام Alejandro Aravena برای طراحی پروژه فضای ورودی بینال ونیز تعلق گرفت. معمارانی از جمله: Frei Otto ، Rem Koolhaas ، Zaha Hadid و Toyo Ito برندگان گذشته جایزه سالانه معماران بودند.


[1] Rafael Aranda

[2] Carme Pigem

[3] Ramon Vilalta

[4] Pritzker Prize 

مترجم : امیرحسن معصومی (شایان)

منبع : www.dezeen.com

بیانیه نهائی داوران مسابقه معماری و شهرسازی مرکز اجتماعی شهر صدرا

photo 2017 02 20 00 18 38

با گذشت نزدیک به هفت ماه، در روز یکشنبه 17 بهمن 1395، پنج برنده مرحله اول، طرح­هایِ مرحله دوم مسابقه مرکز اجتماعی صدرا را به شرکت عمران مادر تخصصی شهرهای جدید در خیابان شهید خدامی در تهران تحویل دادند. طراحان این پنج طرح عبارت بودند از(به ترتیب حروف الفبا): مهندس ابو سعیدی؛ گروه معماری دیگر؛ گروه معماری زوج؛ گروه معماری کارند و دفتر کانتکست.داوری مسابقه مذکور در روز چهارشنبه 20 بهمن از ساعت 9 بامداد آغاز و در ساعت 15:30 به پایان رسید. روند برگزاری این مسابقه نیز از آغاز تا انجام طبق آئین نامه برگزاری مسابقات معماری و شهرسازی(مصوب شورای انقلاب فرهنگی) صورت پذیرفت. آثار ارائه شده توسط پنج شرکت­کنندۀ مرحلۀ دوم، شامل یک ماکت و پنج شیت صد در هفتاد بود. به غیر از مهندسین مشاور کانتکست که تعداد شیت­هایش بیش از پنج برگ بود و شیت­ها را به صورت آلبوم ارائه داد، بقیه طرح­ها پنج شیت خود را بر روی فوم چسبانیده بودند. موضوع تعداد اضافی شیت­ها با داوران مسابقه در میان گذاشته­شد. داوران با علم بر این موضوع و بررسی آلبوم (که عمل گنجانیدن شیت­هایِ اضافی را در 5 شیت انجام نداده بود در حالی که این اقدام عملی بود) قرار شد تمام طرح­ها را بررسی نمایند و بعد در این باره اظهار نظر قطعی نمایند. در ابتدا مدیر مسابقه معیارهای مطرح شده در فراخوان را به طور کامل قرائت نمود. پس از آن، بررسی­ها آغاز و داوران مسابقه اول جدا جدا و بعد به صورت گروهی آثار ارائه شده را بررسی و گفت­گوهای میان داوری را شروع کردند.با درنظرداشتن اهداف و معیارهای مندرج در فراخوانِ مسابقه، انتظارات و معیارهای ارزیابی داوران در این مرحله به شرح زیر بیان شدند:

ادامه مطلب

ایران دهه پنجاه

کن راسک یک کانادایی است که در فاصله سال های 1971 تا 1973 به همراه خانواده در ایران زندگی کرده و عکس های بسیاری گرفته است. یک ایرانی پس از 40 سال این عکس ها را از انبار خانه کن بیرون آورده و آن ها را ظاهر کرده است.

7

علی میگوید از کن راسک خواهش کرده تا این اسلایدهای تاریخی را در اختیار او بگذارد: (به کن گفتم این قضیه برای ما مهم است که ببینیم ایران در سالهای دور به چه شکل بوده است. مخصوصا از دید یک توریست)

ادامه مطلب

برنامه مثلث قسمت دوم - معاصر بودن از نظر تا عمل

 

از سری برنامه های مثلث که توسط جامعه مهندسان معمار ایران در خانه هنرمندان برگزارمی گردد، دومین سلسله گفتار به موضوع "معاصربودن از نظر تا عمل " اختصاص یافت.
معاصر بودن به چه معناست ؟
ما معاصران چه کسی و چه چیزی هستیم ؟
شاید ، گفتگویی مداوم باشد بین تکه پاره های غیر منسجم ؛
در یک جهان تکه تکه شده با سرعت تغییر تاریخی و تکنیکی و شرح های درهم رسانه ها ،
جسارت خیره شدن مستقیم به تاریکی زمان باشد،
و فاصله گرفتن از بزنگاهی که تنگاتنگ به آن متصلیم .
از همین نگاه ، نشست "معاصر بودن از نظر تا عمل " تمرینی است از شنیدنِ "تأملات نابهنگام "
این گفتارها در سه بخش و توسط میهمانان برنامه با موضوعاتی که در ذیل آمده است ،

خشت خام - گفتگو حسین دهباشی با سید محمد بهشتی شیرازی

 

سید محمد بهشتی شیرازی (زادهٔ ۱۳۳۰، تهران) رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، عضو شورای عالی میراث فرهنگی و گردشگری و رئیس کمیتهٔ ملی ایکوم ایران است. او پیش از این رئیس سازمان میراث فرهنگی، مدیر جشنواره فیلم فجر و مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی و مشاور ارشد سازمان میراث فرهنگی بوده‌است. در کارنامهٔ فعالیت‌های اجرایی او معاونت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز قرار دارد. وی دارای کارشناسی ارشد مهندسی معماری از دانشکدهٔ معماری و شهرسازی دانشگاه شهید بهشتی می‌باشد و عضو پیوستهٔ فرهنگستان هنر است.